Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel.
Volledig scherm
Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel. © ANP

Bitcoin duikt onder 12.000 dollar: beleggers onzeker na berichten over strengere aanpak

BitcoinDe val van de virtuele munt bitcoin is nog niet voorbij. Beleggers zijn erg onzeker na berichten over een strengere aanpak van virtuele munten, bijvoorbeeld in Zuid-Korea. De koers van bitcoin daalde vandaag zelfs even onder 12.000 dollar, waar die maandag nog rond 14.000 dollar stond en midden december zelfs de 20.000 dollar naderde.

20 reacties

  • Raf Vertongen

    6 jaar geleden
    Bitcoin is bijna gepassereerd, maar er staan meerdere en betere cryptomunten te wachten in de plaats
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    @ Bart Verbeeck De "staten" lijden verlies en lopen schade op ! maar vooral het sociaal beschermingssysteem want wie draagt nog bij... tenzij dat dit allemaal geregistreerd werd (anoniem ?) en alle transfers ook bij FOD financiën worden door gegeven. Of is het enkel om koerswinsten te doen (speculatie en inkomsten bronnen die niet worden aangegeven) ? Schoon systeem blockchain... , als het maar geen veredeld piramidespel is (van ICO's, hypes en muntdominaties zonder controle orgaan)
  • Mark Van Damme

    6 jaar geleden
    Pieter je hebt gelijk - maar de volatiliteit van BC is wel heel groot. Ik lees dat er 17 miljoen BC op de markt zijn. en als je ziet dat na een verkoop van wat een paar 1000 BC per uur er zoveel schade wordt gedaan. Wacht tot een echte grote jongen gaat verkopen.. de bodem slaagt er zo uit.
  • Jozef Troonbeeckx

    6 jaar geleden
    Deze daling komt er elk jaar exact rond deze tijd opnieuw om daarna weer de hoogte in te schieten.
  • Pieter Vandewoestyne

    6 jaar geleden
    François Defosse, diegene die veel geld gaan verliezen zijn degene die weigeren in een safe haven zoals bitcoin te investeren en nog jaren wanhopig aan hun EURO's blijven vastklampen, tot er een recessie of depressie komt, vele malen groter dan die van 2008 en je rekening op de bank bevroren wordt.
  1. “Die 50/50-verdeling kan sommige mensen echt overvallen”: zo kom je niet voor verrassingen te staan bij een echtscheiding
    PREMIUM

    “Die 50/50-verdeling kan sommige mensen echt overvallen”: zo kom je niet voor verrassin­gen te staan bij een echtschei­ding

    Bijna één op de twee huwelijken eindigt in een scheiding. En hoewel vechtscheidingen steeds vaker vermeden worden, voelen ex-partners zich in het proces wel nog dikwijls benadeeld. Advocate Claudia Van de Velde tipt hoe je bij een scheiding niet voor verrassingen komt te staan: “Blijf je partner kiezen met je hart, maar maak afspraken voor je trouwt.” De experte wijst op belangrijke aandachtspunten: van een passend huwelijkscontract tot een ouderschapsplan.
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    32

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.