© BELGA

Van Besien laat Meeuws niet vallen na berichten over financieel gesjoemel

Groen-kopstuk Wouter Van Besien laat Antwerps sp.a-boegbeeld Tom Meeuws niet vallen nu die weer in opspraak komt. “Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen”, zegt Van Besien die samen met Meeuws met de lijst Samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.

il

Meeuws zou financieel geknoeid hebben bij vervoersmaatschappij De Lijn, dat schrijven bladen van De Persgroep. Meeuws was van 2013 tot 2015 directeur bij De Lijn in Antwerpen, waarna hij plots ontslag nam “in onderling overleg”.

Nu blijkt er toch iets meer achter dat plotse ontslag te zitten. Meeuws zou meerdere malen zijn bevoegdheid overschreden hebben bij grote financiële uitgaven. Hij zou bij de vervoersmaatschappij betalingen hebben gedaan zonder contract of zonder de vereiste toestemming. Zo zou Meeuws de feestelijke opening van de Reuzenpijp, een tramtunnel onder de Turnhoutsebaan, uitbesteed hebben aan het cultuurcentrum De Roma zonder contract.

De boekhouding ontdekte de betaling pas achteraf. Meeuws zou 150.000 euro van de 549.000 euro hebben betaald in 2014, terwijl het contract pas in 2015 werd afgesloten.

Meeuws zelf spreekt over “een beschadigingsoperatie”.

“Niet dit soort campagne”

“Dit is niet het soort campagne dat wij willen”, reageert Groen-kopstuk Wouter Van Besien. “Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen. Ik wil mij focussen op wat de inwoners van onze stad echt wakker houdt: gezonde lucht, veilig verkeer, betaalbaar wonen en veilige buurten.”

“Dat Tom Meeuws voorheen werkzaam was bij De Lijn en dat men in onderling overleg uit elkaar is gegaan, is geweten. Dit is een afspraak uit 2015 tussen werkgever en werknemer die in onderling overleg en in vertrouwen uit elkaar zijn gegaan.”

Verder roept Van Besien alle partijen op om een propere campagne te voeren. “De Antwerpenaar krijgt in 2018 een heldere keuze voorgelegd. Er is meer dan genoeg stof ter discussie om de campagne daar over te laten gaan. Dat is in elk geval waar Samen zich toe engageert.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER