Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Het is zover: machines kunnen nu officieel beter begrijpend lezen dan mensen (en wat dat betekent)

Artificial Intelligence-programma's van Alibaba en Microsoft hebben mensen verslagen bij een test begrijpend lezen. Het is de eerste keer ooit dat een machine beter presteert dan een mens op zo’n test.

12 reacties

  • Constante Van Planck

    6 jaar geleden
    Niet goed.. helemaal niet goed. Ooit zal een robot onze baas zijn en ons onderdrukken. Terugvechten zal moeilijk gaan want ze gaan altijd een stapje voor zijn. Nu nog de singulariteit van de chip afwachten (binnen enkele decennia) en de Terminator is geboren.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Jenten Janssens, zie maar dat zo'n ontwikkeling in X jaren niet op Uw arbeids-plaats zit wat met zekerheid gaat gebeuren ,eens benieuwd wat voor een uitleg dan gaat hebben.Och ja ooit zullen die dingen ook een wagen monteren ,programmeren en dergelijke ,vergeet hoog opgeleiden met een vodje Bachelor en Master,veel te duur en zelfs te dom met de tijd en 't is al niks meer,ja ja de mens maakt zich stilaan overbodig.
  • Daniel Patteet

    6 jaar geleden
    Inderdaad Geert,de toekomst van de mens lijkt wel een duik naar t verleden.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Marc Haaren, dat is heel simpel. Bv, je bent op het werk en krijg een uurtje voor je werkdag erop zit een mailtje van je vrouw. Schatje hoe was je dag vandaag, hard moeten werken? Het is hier aan het regenen en heel koud. Ik mis je , zal blij zijn als je thuis komt. Dan zegt jou pc of gsm. Marc, je moet de hond uitlaten en de vuilbakken buitenzetten als je thuis komt. Dat is begrijpend lezen :-)
  • Bert michielsen

    6 jaar geleden
    ik voorspel massastakingen door de vakbonden :-). Die zouden elke technologische vernieuwing tegenhouden als ze konden :-) LOL