RECONSTRUCTIE. Het brokkenparcours van kartel Samen

Met de beslissing van Groen om het kartel met SP.A in Antwerpen stop te zetten, komt er een einde aan het hobbelige parcours van Samen. Een overzicht.

13 oktober 2017:Groen, SP.A en onafhankelijken kondigen aan dat ze naar de kiezer trekken als Samen. De rolverdeling: 1. Wouter Van Besien (Groen) 2. Jinnih Beels (Onafhankelijk) 3. Tom Meeuws (SP.A), ex-directeur bij De Lijn Antwerpen

16 november 2017: Apache publiceert berucht filmpje van bijna voltallige Antwerpse schepencollege dat op bezoek gaat op het verjaardagsfeestje van bouwpromotor Erik Van der Paal in de sterrenzaak ‘t Fornuis.

24 november 2017:Tom Meeuws is snoeihard voor het Antwerpse stadsbestuur. Hij heeft het over “een immocratie, waarbij bouwpromotoren mogen bouwen wat ze willen als ze maar voldoende ‘paaitaks’ betalen”.

26 november 2017: Uit gelekte Whatsapp-berichten blijkt dat Meeuws als consultant zelf innige banden had met de bouwpromotoren, ook met de Land Invest Group van Van der Paal. “Ik leg het je graag uit op een gezellig moment”, schrijft Meeuws aan een directielid van Land Invest.

28 november 2017: Meeuws heeft zijn consultancy stopgezet en moet in een gesprek met Van Besien door het stof.

16 januari 2018: Het verhaal van het vertrek van Meeuws bij De Lijn Antwerpen komt aan het licht. De man blijkt zich niet aan de administratieve regels te hebben gehouden en 660.000 euro hebben uitgegeven aan een event in De Roma om de aanleg van een premetrotunnel te vieren. Meeuws beslist na onderling overleg om op te stappen als SP.A-kopstuk. SP.A weigert dat ontslag echter.

17 januari 2018: Doordat SP.A het ontslag van Tom Meeuws weigert, komt het kartel met Groen onder druk te staan. Na spoedoverleg beslist Groen om het kartel Samen stop te zetten en alleen naar de kiezer te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen