Instagram @dear_quinton
Volledig scherm
© Instagram @dear_quinton

Hoe 15 kunstenaars de 'racistische' sweater van H&M omtoveren tot kunstwerkje

De heisa rond de 'racistische' trui van H&M is nog altijd niet gaan liggen. De ouders van het jongetje verhuizen uit veiligheidsredenen en de Zweedse modeketen heeft een diversiteitsmanager aangenomen in de hoop daarmee het publiek te sussen. Op sociale media proberen talloze kunstenaars ondertussen toch iets moois van de situatie te maken door de foto van het jongetje onder handen te nemen.

13 reacties

  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Veel witte mensen wonen er nu ook niet echt in de jungle.Indiana jones af en toe.Stop ne keer met al die zever.Als ik een bruin iemand zie kijk ik er naar als naar een wit of geel of rood iemand.En zonder daar zever bij te denken.Trouwens wat is er mis aan een bruin kleurtje?De helft van europa gaat er voor naar de warmere landen of de zonnebank.Alhoewel dat het dan oranje is en niet bruin.
  • j hm

    6 jaar geleden
    Die ouders van dat jongetje hadden daar toch geen probleem mee? Wat een heisa weer voor iets dat bij de progressieven in het verkeerde keelgat geschoten is.
  • Frans Faes

    6 jaar geleden
    Wat is er racistisch aan die trui? De regeltjes van de poco's maken onze samenleving totaal onverdraagzaam. De 'kunstenaars' zich achter die kar laten spannen getuigt niet van een superieure intelligentie.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Ja maar dit was geen racisme......zelfs zijn eigen moeder die zegt van er geen drama van te maken. Wat een misselijke hypocriete wereld. Als we altijd in de achteruit kijkspiegel moeten blijven kijken dan gaan we blijven botsen....
  • anja byttebier

    6 jaar geleden
    moeten zij nu zo belachelijk doen over een gekleurd jongetje met een tekst op zijn sweater .is toch een mooie sweater of da nu een blank kind is of een chineesje ,japaneesje of een zwart jongetje of meisje heisa voor een onnozele tekst.aapjes zijn nu eenmaal bruin en dat kindje is ook bruin so wat.mooi kindje met mooie trui en degene die dit racistisch vinden doe normaal .