Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Gemeenten ruimen jaarlijks 17.739 ton zwerfvuil op

BinnenlandIn 2015 hebben de Vlaamse lokale besturen 17.739 ton zwerfvuil opgeruimd. Dat is 2,77 kg per Vlaming. Samen met andere zwerfvuilophalers (intercommunales, Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, Waterwegen en Zeekanaal, enz.) gaat het in totaal om 20.426 ton zwerfvuil of 3,19 kg per Vlaming. Dat blijkt uit een grootschalige enquête die de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in 2016-2017 uitvoerde bij alle Vlaamse steden en gemeenten.

6 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Maak het containerpark en vuilnis zakken nog wat duurder,normaal dat men de parkeerplaatsen de vuilbakken dropt?en dan het personeel op die containerparken?dat mag niet en dit mag niet enz de arrogantie van die mensen?dan hopla gooien zij het langs de wegen af?er zijn alleen camera's om te flitsen dus ja de steden en gemeente hebben het zelf in de hand gewerkt of niet soms?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    'Alweer de brave goed oppassende burger.' Je bent er vergeten bij te zetten 'hardwerkende' en 'vriendelijke'. Mensen toch.
  • willy verbeeck

    6 jaar geleden
    Dat krijg je als je de vuilophaling te duur maakt, dan kost het uiteindelijk MEER! En door wie wordt dat betaald? Alweer de brave goed oppassende burger.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    zeker als in stad brussel men de stukken voor parasols vast te zetten steeds sluikstort -vuilbak werpen ook groentebakjes in deze om veel kg en omvang =te hebben!!
  • rudi Dido

    6 jaar geleden
    Maak het nog wat duurder voor de mensen