Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

Wie schade opliep bij medische verzorging moet jaren wachten op vergoeding

Wie een schadevergoeding wil krijgen van het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO) moet jaren wachten op een uitbetaling. Volgens experts loopt van alles mis bij het fonds. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

0 reacties

  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper