Andra Schollaert en Ward Van Duppen
Volledig scherm
Andra Schollaert en Ward Van Duppen © RV

Wetsvoorstel N-VA: "Laat koppels trouwen waar hun hart ligt"

Je moet kunnen trouwen in je geboortedorp, ook als je er niet meer woont. Daar heeft N-VA-parlementslid Goedele Uyttersprot een wetsvoorstel over ingediend. "Zeker bespreekbaar", zeggen Open Vld en CD&V.

46 reacties

  • Sara Demulder

    3 maanden geleden
    Het is nu 2024 en ik zocht informatie over trouwen in een andere gemeente, dit artikel is van 2018 en er is nog niets veranderd! Laat toch toe mensen te trouwen waar ze willen. Als mijn partner en ik nu moeten trouwen voor de gemeente moeten we dat in een boerengat doen waar nog niemand van heeft gehoord op het lelijkste gemeentehuis ooit. Zullen schone foto’s worden… Of we mogen nog wat geld smijten tegen een 2de trouw voor de sier. Belachelijk gewoon.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Mensen zullen vooral willen trouwen in een gemeente met een beroemde burgemeester of een fotogeniek gemeentehuis.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Laat de mensen eenmaal trouwen zoals in sommige landen. Ofwel voor de kerk , ofwel in het gemeente, stadhuis of op een andere plaats ! Ik ben geboren in Kipuchi moet ik daar dan terug naartoe voor mijn derde huwelijk ? De NVA zou zich beter met echte problemen bezig zijn . Maar ja verstand moet je meekrijgen van je ouders ....
  • peter colson

    6 jaar geleden
    De koopprijs van een huis is afhankelijk van de markt en niet van de politiek beste Bruno. Als jij je huis vandaag aan 150.000 euro koopt, ga jij het na 20 of 30 jaar weer verkopen aan 150.000 euro? Ik denk het niet want je wil zelf het maximum uithalen waarvoor je nog iemand vind die jouw vraagprijs wil betalen.
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Mooi voorstel maar gaat niet ver genoeg. Geef mense de vrijheid om te trouwen waar ze willen in de wereld. En zorg dat de benodigde documenten vlot inorde komen. Zelf ben ingetrouwd in Polen documenten niet via de gemeente maar via Belgisch consulaat in Polen in orde. De gemeente/stad Mechelen stuurde me eerst van het kastje naar de muur met hoge kosten. Ps. Ik ben geen fan van de N-VA maar vind wetsvoorstel zeer goed. Nu benieuwd war ervan zal komen....?