.
Volledig scherm
. © rv/afp

Dwangbuis of slim? Ophef over harnas dat hyperactieve leerlingen op hun stoel moet houden

Helpt het dragen van een zware, met zand gevulde vest kinderen met ADHD om zich te concentreren in de klas? Terwijl in Duitsland steeds meer scholen heil zien in de methode om hyperactieve en onhandelbare kinderen op hun stoel te houden, hebben ouders en psychiaters hun twijfels. Dat meldt The Guardian.

15 reacties

  • Marleen Beeken

    6 jaar geleden
    het probleem zit hem waarschijnlijk bij de pharmaceutica die geen pillen meer verkopen die schadelijker zijn op termijn dan het dragen van een vest. Als de kinderen deze alleen dragen in de klas en met een max van 30 minuten zal de schade niet zo groot zijn denk ik.
  • Magdalena Verschaeren

    6 jaar geleden
    Gedragstherapie, begrip, strengheid én een engelengeduld zou ook al helpen....
  • Petra Anneveld

    6 jaar geleden
    "Dwangbuis" wat een onzin. In Nederland noemen wij dit een drukvest. Veel kindertherapeuten raden dit aan voor kinderen die zich onrustig voelen. Veel kinderen vinden het fijn om aan te hebben. Het geeft ook een gevoel van geborgenheid.
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Ooit kreeg men een tik van regel of lat, een pets op achterste, moest men in de hoek gaan staan, op de knieën zitten, op de gang gaan staan. Dat mag allemaal niet meer want dan komt er heibel. Wat moesten leerkrachten nog doen? Wel als dit niet beschadigend is voor het kind, vb. de rug of nek, kan ik het alleen maar goedkeuren. Een milde sanctie, en geen lijfstraf. Goede zaak voor leerling en leerkracht.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Ik betwijfel of dit goed is voor de rug van het kind