Kim Dotcom, in Duitsland geboren als Kim Schmidz, was voor 68 procent eigenaar van MegaUpload.
Volledig scherm
Kim Dotcom, in Duitsland geboren als Kim Schmidz, was voor 68 procent eigenaar van MegaUpload. © Twitter @KimDotcom/AP

Zes jaar geleden viel politie zijn huis binnen. Nu trouwt Kim Dotcom met studente en eist miljarden schadevergoeding

InternetKim Dotcom, de grote man achter de site MegaUpload, gaat in de tegenaanval. Hij eist een grote schadevergoeding van de Nieuw-Zeelandse regering die in 2012 binnenviel op zijn mansion. In de claim staat geen bedrag, maar op Twitter zegt hij dat het gaat om miljarden. Hij vierde de verjaardag van de inval met een huwelijk.

7 reacties

  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Da zal zeker voor zijn uiterlijk zijn.
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Die gelooft ook nog in Sinterklaas.
  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    "Dotcom zegt dat er fouten zijn gemaakt bij de hele zaak. MegaUpload zou nu ruim 8 miljard euro waard zijn geweest, heeft hij laten uitrekenen, en hij was voor 68 procent eigenaar. Dat geld is hij nu kwijt, net als andere inkomsten." Zie je, dat heb je met gamers/nerdjes, die begrijpen de wereld niet, die snappen zelfs niet meer wat het woordje illegaal betekend.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Megaopload werd maar voor 1 zaak gecreeerd en dat is om al wat je kan inbeelden uploaden en downloaden. Inclusief films, muziek en veel meer. Aan auteurrachten had men toen gewoon lak aan. Al van in de jaren 90 kon je ervoor zorgen dat uploaden en downloaden van illegale bestanden onmogelijk was. En dit is niet alleen te danken aan de lakse wetgeving.
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Als jij zorgt dat men alles gewoon kan downloaden en daarna kan uploaden moet je geen universitair diploma hebben om te beseffen dat men muziek, films enfin alles waar je normaal Rechten moet op betalen via deze weg gaat verkrijgen zij weten dat ook en rekenen daar zelfs op. Dan moeten ze nu niet klagen dat ze gezocht worden.