Start maandag gezond met deze snelle groentenlasagne
Een lasagne is helemaal niet calorierijk of ingewikkeld om te maken, zeker niet als je voor deze versie gaat zonder bechamelsaus en zonder pasta. Het resultaat is even smakelijk, maar het is sneller klaar én als je er genoeg van maakt heb je morgen ook nog een heerlijke lunch.
Dit heb je nodig
2 courgetten
1 el olijfolie
40 g parmezaan, fijngeraspt
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
De tomatensaus
1 tl olijfolie
1 ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1⁄2 tl gedroogde oregano
1⁄2 tl gedroogde basilicum
1⁄4 tl gedroogde rozemarijn
een snufje chilivlokken of enkele druppels Tabasco
De vulling
1 tl olijfolie
1 rode en 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
1⁄2 tl gedroogde oregano
1⁄2 tl gedroogde basilicum
12 zwarte olijven, in ringetjes
75 g feta, in kleine blokjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgette dwars in tweeën en snijd elke helft ver- volgens in de lengte in plakken van maximum 0,5 centimeter dik. Wrijf de courgetteplakken in met de olijfolie met behulp van je handen en leg ze verspreid op een rooster. Plaats 20 minuten in de oven. Zet de oven nadien niet uit!
Bereid de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en roer- bak de ui tot deze glazig is. Voeg de kno ook toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten sudderen en zet opzij.
Bereid de vulling. Roerbak de paprikablokjes zo’n 10 minuten in olijfolie en breng op smaak met de gedroogde kruiden, peper en zout. Voeg de olijven toe. Schep de blokjes feta vlak voor het samenstellen van de lasagne door de vulling.
Maak per persoon een aparte lasagne. Start met twee courgetteplakjes, verdeel daarover wat tomatensaus en leg hierop opnieuw twee plakken courgette, maar nu in de tegengestelde richting. Schep hierop wat van het paprika- fetamengsel. Daarbovenop komen opnieuw twee plakjes courgette. Leg deze weer in de tegengestelde richting dan de vorige laag – gelijklopend met de eerste laag dus. Schep er nu weer tomatensaus overheen, dan weer plakken courgette en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Strooi de geraspte parmezaan eroverheen en plaats 20 minuten in de oven. Schep de lasagnes voorzichtig op de borden en serveer met een handvol rucola of een frisse, groene salade.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Met maar twee ingrediënten maak je dit heerlijke superfoodgerecht
Gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met maar twee ingrediënten en wat smaakmakers een prachtig, voedzaam gerecht samenstellen? Dat kán gewoon. In dit geval is een van die twee ingrediënten een superfood: rode biet is goed voor je immuunsysteem, ontgift je lever en bloed, beschermt tegen kankerverwekkende stoffen, verlaagt je cholesterol en bevat veel antioxidanten. Combineer met smeuïge mozzarella en werk af met sinaasappelsap en pistachenoten voor een health boost om 'u' tegen te zeggen. -
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
Elke bank kan vanaf deze zomer nog maximaal vier gereglementeerde spaarrekeningen aanbieden. Wil een bank een spaarrekening schrappen, dan moest ze daarover tegen eind april 2024 de klanten verwittigen. Valt ook jouw spaarrekening weg? Spaargids.be geeft een overzicht. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerAlfons Thijs