Supermarktketen Carrefour schrapt 2.400 banen.
Volledig scherm
Supermarktketen Carrefour schrapt 2.400 banen. © AFP

Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk, ook vrees voor ontslagen in België

De Franse supermarktketen Carrefour heeft dinsdag zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. In Frankrijk komt er alvast een plan van vrijwillig vertrek voor 2.400 van de 10.500 werknemers op de hoofdzetel in Parijs.

34 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Carrefour is een dure discount...auchan is goedkoop in water en colruyt is de goedkoopste, in reclame, jammer dat de verpakkingen te groot zijn, berekend op gezinnen...
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Het gaat opperbest me de economie weer enkele duizenden mensen in de armoede goed bezig!
  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Falende directie die meermaals de bal heeft misgeslagen en nu ook de boot van de internet verkoop heeft gemist .Zelf met een ruime winstmarge word hier de arbeider op afgerekend . Bart misschien kan jij of een van je kluchtzangers ze nog wat miljarden uit onze sociale zekerheid toestoppen voor zogezegd jobcreatie of een gouden parachute links en rechts .
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Prijzen laten dalen of ondergaan.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Niet tevreden zijn met een winst van 12% in een tijd met nagenoeg nul rente en lage inflatie. Ondernemers zijn woekeraars geworden. Onder druk van aandeelhouders en hefboomfondsen. En regeringen als de onze laten zich dan nog chanteren en steken hen miljarden toe.