“Wijkgezondheidscentra na positieve audit nog beter ondersteunen”

© BELGA

Sp.a-Kamerlid Karin Jiroflée reageert tevreden op de beslissing om het moratorium op de wijkgezondheidscentra op te heffen na een positieve audit. “Ik ben tevreden dat minister (Maggie) De Block haar verzet staakt en dat de ongerustheid bij de wijkgezondheidscentra kan worden weggenomen. Ik hoop dat de minister de wijkgezondheidscentra niet langer als een niche in de zorgsector ziet en werk maakt van een inhaalbeweging”, aldus Jiroflée.

De bevriezing van erkenningen van wijkgezondheidscentra (WGC) was een erg bekritiseerde maatregel van minister De Block.

Jiroflée: “Daarmee blokkeerde ze de ontwikkeling van deze laagdrempelige zorgsector meer dan een jaar. In afwachting van de oplevering van de studie door KPMG bleven een reeks opstartende wijkgezondheidscentra lange tijd in het ongewisse. Nochtans houden de wijkgezondheidscentra een belangrijke maatschappelijke doelstelling voor ogen: ze leveren toegankelijke, nabije en betaalbare eerstelijnszorg. Tot die conclusie komt nu ook de onafhankelijke studie door KPMG die minister De Block vorige zomer bij KPMG bestelde.”

De sp.a-politica noemt het nog “doodjammer” dat er een jaar lang onzekerheid is geweest. “Maar goed, de wijkgezondheidscentra kunnen verder. Dat is het belangrijkste. Goed dat ook de minister dat nu inziet”, besluit Jiroflée.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen