Margrethe Vestager, de Deense Europees Commissaris voor Mededinging.
Volledig scherm
Margrethe Vestager, de Deense Europees Commissaris voor Mededinging. © EPA

Enkel Qualcomm levert chips voor modems iPhone en iPad: EU legt bedrijf miljard euro boete op

De Europese Commissie legt de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm een boete van 997 miljoen euro op vanwege een deal met Apple. Door tegen betaling exclusief chips voor modems in iPhones en iPads aan Apple te leveren, heeft Qualcomm zijn dominante marktpositie misbruikt, aldus de toezichthouder in Brussel. De chipfabrikant gaat in beroep tegen de beslissing.

6 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Alsof een consument (lelijkste woord ooit uitgevonden) zijn keuze van PC, laptop, gsm … laat afhangen van het soort chip dat er in steekt. Bij “chip” denken de meesten toch aan keuze over zout, paprika, bbq
  • Jan Corneel

    6 jaar geleden
    En wat is dan het probleem.? Apple is een privé onderneming die probeert zoveel mogelijk winst te maken . Wat heeft Europa als instelling daarmee te maken. Dat dat Europa als instelling eerst zijn eigen beerput eens ledigt.
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    Zen wie profiteert van de boete , de EU om nog maar eens nutteloze reisjes en investeringen te doen ipv een degelijk project te financieren
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Die grote internationale bedrijven zijn allemaal dieven en belastingontduikers. Elk jaar moeten de inkomsten een pak omhoog.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    De grootste chip fabrikant voelt zich blijkbaar achteruit gestoken,dat zal de reden wel zijn.