AFP
Volledig scherm
© AFP

Erdogan: "Turkije zal terroristen in Afrin uitroeien, nu al 268 strijders geneutraliseerd"

Het Turks offensief tegen de Koerdische militie YPG in het Noord-Syrische Afrin wordt volgens president Recep Tayyip Erdogan voortgezet totdat alle "terroristen" zijn uitgeroeid. "Daarna maken we het daar weer leefbaar", zei Erdogan vandaag voor districtshoofden in het presidentieel paleis in Ankara. 

50 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    vooral babys en kinderen dit gebied was veilig verklaard door generaal Mattis en humanitaire hulp ging daar komen voor de bevolking. Geen koerdische strijders daar......
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Die mensen hebben hun eigen leven gewaagd om IS uit te roeien en nu is Europa te laf om op te treden, Erdogan kan gewoon zijn gang gaan.
  • Ayse Aytug

    6 jaar geleden
    Het artikel is echt niet objectief geschreven. Turkije heeft meerdere keren meegedeeld dat het van plan is Syrië te verlaten zodra de terroristische troepen ontruimd zijn. Denken jullie nu echt dat FSA zou meevechten indien ze van mening zouden zijn dat Turkije grond van hun gaat afpakken... Amerika (aan de andere kant van de wereld) moeit zich wel maar Turkije moet erbuiten blijven, dat is toch niet logisch
  • jan theys

    6 jaar geleden
    Hij is zelf een terrorist
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Het is het moment voor de Koerden dat ze allen terugkeren om te vechten voor hun land in plaats van in Europa te protesteren. DebTurken verwijten de Belgen dat ze voor de PKK zijn maar bij Erdogan gaan wonen doen ze zelf ook niet.