De infosessie in Steenokkerzeel, waar de zaal te klein was voor de vele ongeruste buurtbewoners.
Volledig scherm
De infosessie in Steenokkerzeel, waar de zaal te klein was voor de vele ongeruste buurtbewoners. © Photonews

Buurtbewoners Brussels Airport niet gerustgesteld op grimmige infosessies over uitbreiding

Verantwoordelijken van Brussels Airport hebben vanavond in Steenokkerzeel en Kortenberg uitleg gegeven over de uitbreidingsplannen van de luchthaven tegen 2040. Op de twee infosessies kwamen telkens 400 à 500 mensen af. "We hebben niet veel bijgeleerd", klonk het uit vele teleurgestelde monden na afloop van de sessie in Steenokkerzeel.

31 reacties

  • marleen Schepens

    6 jaar geleden
    Die mensen hebben daar hun bouwgrond heel goedkoop kunnen kopen,ze wisten dat de luchthaven daar was.Nadien zagen en klagen.
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Je ziet hier alweer het verschil tussen solidariteit van een vlaming en een waal. De vlaming zegt : oprotten ! want je hebt goedkoop bouwgrond gekocht , tegen zijn medeburgers, De waal zegt ik ben solidair met jou en we gaan zorgen dat de luchthaven niet gaat uitbreiden.
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Binnen enkel jaren zal het aan de beurt van Charleroi zijn, daar zullen ook de bewoners in de buurt gaan klagen over het lawaai. Misschien iets nieuws voor de PS, de klagerpartij oprichten, leden genoeg.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    De plannen alleen al, voor de uitbreiding van, zorgen er nu al voor dat de huizen er in prijs dalen! Onteigening wordt zo een lachertje! En.. het kadastraal inkomen verlaagt men natuurlijk niet direct mee. Een woning geeft enige pensioenzekerheid maar die verkleind nu met de minuut. Ja, de ene zijn dood is de andere zijn brood. Sterkte beste omwonenden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Maak van Zaventem een regionale Vlaamse luchthaven. De geluidshinder moeten we er maar bijnemen. Maar de vruchten zullen veel meer doorwegen. Zeker als binnen enkele decennia de vliegtuigen elektrisch zullen vliegen. Dan wordt de geluidshinder gehalveerd. De chantage van Brussel zal als een boemerang terugkeren.