Vierenveertig jaar oude foto wordt opgemerkt op Facebook en krijgt opmerkelijk tweede leven

© mvn

De 62-jarige Sonja Van Neste prijkt op een affiche van het Amerikaanse muziekfestival Muddy Roots. Haar foto werd vierenveertig jaar geleden genomen door haar man. De organisator merkte de foto op de Facebookpagina van hun zoon op.

Bert Feys / Marlies Maddens

Geert Soenens (66) en Sonja Van Neste (62) verhuisden enkele maanden geleden van Wingene naar Beernem. Tijdens de verhuis dook er een foto op die Geert bijna vijfenveertig jaar geleden van zijn vrouw nam. “Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door fotografie. Ik studeerde aan de kunstacademie in Tielt en haalde mijn diploma fotografie in het vormingsinstituut in Roeselare. Hoewel mijn vrouw niet graag model speelt, nam ik ook foto's van haar.”

Birdsong

Met een van die foto’s, die de naam ‘Birdsong’ kreeg, behaalde Soenens zelf een prijs. Toen hij enkele maanden geleden de foto terugvond, postte hij hem op Facebook. Hun zoon Louis, die momenteel in Kortemark woont, vond die foto zo mooi dat ook hij die de wereld instuurde.

Muddy Roots

De foto werd opgemerkt door de organisator van het muziekfestival Muddy Roots, een groot muziekfestival in Tennessee. “De organisator wou ook een dergelijke festival in Europa organiseren en streek in Waardamme neer. Zo leerden we elkaar kennen”, legt Louis Soenens uit. De Amerikaan vond die zo fantastisch dat hij de familie Soenens de toelating vroeg om die te gebruiken voor op de affiche van het Amerikaanse festival.

“Zot”

Model Sonja, die op de foto staat met enkele dode kauwtjes in haar handen, vindt het opmerkelijk dat haar foto nu in Amerika te zien zal zijn. “Dit is toch zot. Een foto van zoveel jaar geleden. Ik vind het eigenlijk wel leuk.”

New York

Dat de foto in de Verenigde Staten te zien zal zijn is ook voor haar man Geert heel speciaal. “Jaren geleden moest ik in het atelier van kunstenaar Paul Van Hoeydonck foto’s gaan nemen. Die foto’s vond hij zo speciaal dat hij voorstelde om een tentoonstelling met mijn werken in New York te openen. Ik durfde het niet, ik vond mijn werken niet goed genoeg om in de Verenigde Staten te tonen. Ik heb heel veel spijt van die beslissing. Uiteindelijk is er nu toch een foto van mij in Amerika beland.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen