© Belga

Speed- en wietdealer (52) uit Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 52-jarige dealer van speed en cannabis veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete. De man, die momenteel in hechtenis zit, was niet aan zijn proefstuk toe. Op 17 mei 2013 was hij al eens veroordeeld voor inbreuken op de drugswet. Ook in 2005 werd hij bestraft.

De vijftiger was als dealer actief in Hasselt en Genk tussen begin 2017 en 17 november 2017. Bij zijn arrestatie had hij vloeibare xtc op zak. Op 11 november 2017 kreeg de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad telefoon van de conciërge van een pand, waar een gekende gebruiker aan de deur stond. De koper weigerde weg te gaan. Na controle door de politie bleek die persoon speed op zak te hebben, die hij van beklaagde gekocht had.

Een huiszoeking bij de vijftiger leverde 25 gram speed, 335 euro cash en de vloeibare xtc op. De beklaagde verklaarde dat hij zelf wiet en GHB gebruikte omwille van rugpijn. “Ik heb 25 jaren in het leger gezeten. Ik ben dan op invaliditeit geplaatst”, vertelde hij op zijn proces. Zijn advocaat voegde eraan toe dat zijn huwelijk gestrand was en dat hij vervolgens in de maatschappij is afgegleden. De openbare aanklager omschreef de beklaagde als hardleers.

De verdediging vroeg een uitstel met probatiemaatregelen of een elektronisch toezicht, maar dat heeft de rechtbank afgewezen gezien het strafverleden van de man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer