Trucje van expert toont waarom hotelkluisjes soms minder betrouwbaar zijn dan je denkt

Bijna alle hotels beschikken over een kluisje om je waardevolle spullen in te stoppen, maar veel exemplaren zijn blijkbaar minder betrouwbaar dan gedacht. Een trucje van een expert laat zien hoe een vergetelheid van het hotelpersoneel er toch voor kan zorgen dat je kluis probleemloos opengaat.

kmlo

De video is gepost op Lock Picking Lawyer, een YouTube-kanaal waar regelmatig video’s terechtkomen over het openen van allerlei sloten. Het filmpje dat hij onlangs maakte over een hotelkluisje van het merk Saflok, doet echter de wenkbrauwen fronsen. Een flesje whisky maakt deel uit de van de demonstratie. In het begin van de video is te zien hoe hij het drankje in de kluis plaatst, vervolgens de deur sluit en de safe vergrendelt met een code.

Tot verbazing van velen gaat het openen van de kluis zonder de code even vlot als het sluiten. De Lock Picking Lawyer laat immers weten dat zulke safes ook beschikken over een extra code die op voorhand wordt ingesteld door de producent, maar niet altijd door het hotelpersoneel wordt gewijzigd. Een zware fout, aangezien de expert daardoor geen moeite heeft om de kluis ook op een andere manier te openen. Twee keer drukken op de vergrendelknop en vervolgens de code ‘999999’ ingeven blijkt te volstaan. In amper enkele seconden kon hij de deur van de kluis weer openzwaaien.

Het opmerkelijke trucje van de man kan intussen op veel aandacht rekenen op sociale media. Al meer dan 170.000 mensen hebben de beelden bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER