© André Lamoen

© André Lamoen

© André Lamoen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toast Literair met prachtige kleinkunst

Op zondag 21 januari vond de vijfde editie van Toast Literair plaats. Davidsfonds Bocholt organiseerde dit jaar een namiddag met kleinkunstkenner Dries Delrue die, onder het genot van koffie, vlaai en gebak, de aanwezigen enkele minder gekende liederen over oorlog en vrede leerde kennen.

André Lamoen

Jong en oud, bekende en nieuwe gezichten: ieder was blij de ander een gelukkig Nieuwjaar te kunnen wensen. Het was de eerste activiteit van de Davidsfondsafdeling in dit jaar 2018, ingeleid met een bruisende toast. Toast Literair, op de derde zondag van januari zoals gebruikelijk. Niet vóór de middag, maar erna. Geen ontbijt, maar een koffietafel. Anders dan anders, maar niet minder leuk. De zaal boven de bib keurig aangekleed. De leden warm welkom geheten door voorzitter Jan Lempens en ook de spreker voorgesteld: Dries Delrue.

In dit herdenkingsjaar van de Grote Oorlog paste het een bloemlezing te presenteren onder de titel ‘Oorlog in kleinkunst en chanson’. Het was even wennen - met niet meer dan titel en zanger(es) op de muur geprojecteerd – zo de mooie liederen te beluisteren die meneer Delrue bijeengesprokkeld had. De aanwezigen zaten daar enkele uren als in pre-televisietijd. Dat vloekte natuurlijk niet met het onderwerp van honderd jaar geleden. Er was afwisseling tussen liedjes uit Vlaanderen, Frankrijk en Nederland, tussen AN- en dialectversies. Er was een syllabus op elke tafel die een en ander wou verduidelijken.

Ontroerend, dramatisch; het greep je aan, je werd er stil van. In de pauze gonsde het evenwel van het gebabbel bij vlaai en taart en warme koffie en thee. Mmm! Inderdaad, zoals bedoeld was: een mooie, hartverwarmende activiteit!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer