Vrouw nog meer in de problemen nadat ze dronken voor rechter verschijnt… voor dronken rijden

De Amerikaanse Yvonne Havice had haar lesje niet geleerd sinds de politie haar arresteerde. De vrouw moest woensdag voor de rechter verschijnen nadat ze een positieve alcoholtest aflegde. Vreemd genoeg was ze ook tijdens de hoorzitting in dronken toestand.

kmlo

Het tafereel vond plaats in de rechtbank van Van Buren County, in de staat Michigan. Volgens Havice zelf was ze vergeten dat ze woensdag voor de rechter moest verschijnen. Aanvankelijk probeerde de vrouw haar dronken toestand te verbergen door te stellen dat ze niks had gedronken en ze door haar zoon naar de rechtbank werd gebracht.

De leugen hield echter niet lang stand. Eens de rechter vroeg om een alcoholtest te laten afnemen, gaf ze toe dat ze rond 13 uur ’s namiddags minstens één drankje had gedronken. Ook de lift van haar zoon bleek gelogen. In tegenstelling daarvan reed ze zelf onder invloed richting de rechtbank. Nadat de politie van de stad Paw Paw de bewakingsbeelden van het gerechtsgebouw onderzocht, viel de bevestiging.

Gevangenisstraf van drie maanden

Uit de alcoholtest bleek dat ze opnieuw te veel had gedronken om achter het stuur te mogen kruipen. “De potentie dat je iemand zwaar verwondt of doodt omdat je onder invloed bent, is al een reden om niet te drinken”, verklaarde Eric Marshall, commissaris van de politie van Paw Paw. Het onderzoek werd doorgestuurd naar het parket, waar advocaten zullen moeten beslissen of Havice ook voor haar tweede overtreding wordt aangeklaagd.

“Er is hier sprake van een probleem dat aangekaart moet worden”, klonk het bij Marshall. “Alcohol kan op sommige momenten een groot probleem vormen. En als je daarin verzeild geraakt, moet je hulp zoeken. Je kan niet gewoon zeggen dat het je spijt na een dodelijk ongeval. Dat is erg oppervlakkig. Ga dus niet dronken rijden”, besloot hij.

Voor haar eerste misdrijf kreeg Havice een gevangenisstraf van drie maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer