© Photo News

Jelle Wallays schiet raak in San Juan na lange vlucht: “Het was op zijn Wallays”

Onze landgenoot Jelle Wallays heeft Lotto-Soudal een zege bezorgd in de Ronde van San Juan. Wallays overleefde de vroege vlucht van 17 renners en kwam na 152,6 kilometer indrukwekkend solo over de finish in San Juan. Iljo Keisse werd vierde in een groepje dat op twee seconden van Wallays finishte.

Hugo Coorevits in Argentinië, svar

“Het was echt op zijn Wallays”, luidde de eerste reactie van de dagwinnaar. “Als een ander twijfelt, stamp i k nog iets harder.” Wallays ontsnapte uit de kopgroep met nog enkele kilometers te gaan en kon een achtervolgend groepje met onder meer Iljo Keisse maar net afhouden. “Dat belooft zo vroeg op het seizoen. Ik heb vijf dagen voor de ploeg gewerkt. Vandaag kreeg ik mijn kans. Ik heb ze met beide handen gegrepen.”

Voor Wallays is het zijn eerste profzege in bijna twee jaar. De Argentijn Gonzalo Najar verloor elf seconden op eerste achtervolger Oscar Sevilla, maar blijft wel leider en zal zonder ongelukken morgen het eindklassement op zijn naam schrijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Morgen wordt de slotrit gereden, een etappe van 141 kilometer met start en finish in San Juan.

Uitslag:

1. Jelle Wallays - 153 km in 3u15’28”

2. Robigzon Oyola (Col) - op 2”

3. Travis McCabe (VS) - z.t.

4. Iljo Keisse - z.t.

5. Eduardo Sepulveda (Arg) - z.t.

© hc

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer