© Guido Bollen

© Guido Bollen

thumbnail: null
thumbnail: null

Brentjestraat gaat hoopvol 2018 tegemoet

Traditiegetrouw hebben de bewoners van de Brentjestraat in Waterschei elkaar het allerbeste toegewenst tijdens een gezellige nieuwjaarsreceptie. De bewoners kijken optimistisch en hoopvol naar het nieuwe jaar, iets wat duidelijk tot uiting kwam tijdens het samenzijn.

Guido Bollen

Aan het voormalig voetbalterrein van FC Herenstraat had het comité van de Brentjestraat een tent opgezet. Om het zo gezellig en knus mogelijk te houden, was er zelfs verwarming voorzien. Een prachtige piramidevormige vuurkorf buiten zorgde voor een feeërieke sfeer waar vooral de kinderen van genoten. De opkomst was groot. Bij het binnenkomen en tijdens het uitwisselen van de nieuwjaarswensen kregen de bewoners een aperitiefje aangeboden. Van bij het begin zat de sfeer er meteen in. Er waren immers onderwerpen in overvloed om over te praten. Klagen werd er zeker niet gedaan, ook al omdat het de periode van '30 dagen zonder klagen' was.

Enkele nieuwe bewoners waren voor het eerst op een activiteit van de Brentjestraat aanwezig. Zij werden meteen in de gemeenschap opgenomen, wat hen dan ook meteen een fijn thuisgevoel gaf. Na verloop van tijd was het moment aangebroken voor een hapje. Voor de verandering stond er erwtensoep met spek en hotdog op het menu. Na al het feestelijk tafelen van de laatste tijd een heerlijke opkikker uit het vuistje. Het werd alvast door iedereen gesmaakt en gewaardeerd, met een dikke proficiat aan de huiskok van het comité.

De hele avond lang was het een gezelligheid van jewelste. Het is dan ook een plezier en geeft een warm gevoel hoe de verschillende nationaliteiten en culturen van de Brentjestraat onder elkaar vertoeven en verbroederen, ook gedurende het jaar. Iedereen spreekt er met elkaar, wat van de Brentjestraat een multiculturele straat maakt. Getuige van de gezellige sfeer was alvast schepen Michaël Dhoore die de aanwezigen kwam begroeten en hen de beste wensen overmaakte. Zijn aanwezigheid viel alvast bij iedereen in trek. De schepen, die ook het departement Woonbeleid voor zijn rekening neemt, zag dat het goed was en benadrukte het belang van dergelijke straatfeesten die garant staan voor een gezellige woonomgeving. Zo geeft de Brentjestraat alvast het goede voorbeeld!

Tijdens de gesprekken, die voor sommigen tot lang in de nacht duurden, bleek overduidelijk dat de feesten in de Brentjestraat steeds een succes zijn en bijzonder gegeerd door de bewoners. Er werden al suggesties naar voor geschoven voor het komende zomerfeest. Uiteraard heeft het comité hier nota van genomen en zal dit zeker besproken worden. Met tevredenheid blikt iedereen dan ook terug op de gezellige nieuwjaarsreceptie, al vooruitkijkend naar de volgende afspraak, waarbij het comité zich al opmaakt voor de organisatie van het zomerfeest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer