We stopten twaalf mensen in een heel grote vrachtwagen, die kregen dan een uur lang een gasmasker op met omgevingslucht", zegt Paul Borm, hoogleraar toxicologie, tot 2017 verbonden aan de Zuyd Hogeschool.
Volledig scherm
We stopten twaalf mensen in een heel grote vrachtwagen, die kregen dan een uur lang een gasmasker op met omgevingslucht", zegt Paul Borm, hoogleraar toxicologie, tot 2017 verbonden aan de Zuyd Hogeschool. © Photo News / Lebrun

Ook in Nederland proeven met uitlaatgassen op mensen

10 reacties

  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Kunnen ze de directeur van het bedrijf niet opsluiten in een kamer met draaiende motor ? Indien hij na een uur nog leeft is het ' experiment ' geslaagd ! Idioten ...
  • Jan van Heijst

    6 jaar geleden
    aan alle haatdragers tegen diesel, stop dan ook met inkopen doen, alles wordt door transport aangeleverd en die motoren draaien op diesel. ook niet meer op reis met het vliegtuig, kerosine is ook een vorm van diesel. hoe hypocriet kan men zijn. en ja...ook een electrische wagen wordt afgeleverd in de garage door een vrachtwagen die op diesel rijdt.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Inderdaad wij allen samen zijn één grote proef.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Diesel is des duivels en moet ten alle prijze gebannen worden...man man..de heksenjacht op diesel is open om het melken van deze koe nog verder te rechtvaardigen! Van brempt op Terzake maakte zelfs ook het verschil tussen propere diesel die ze gebruikten in het onderzoek met apen en onze vuile diesel waarmee wij nog steeds rijden...ze moet eens in afrikaanse landen gaan kijken wat dáár rondrijdt aan vervuilende roeststoven die 20 jaar geleden hier reden!!!
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Op de Antwerpse ring hebben we dat toch ook elke dag ? Zelfs onze gezondheidsdiensten hebben weet van deze resultaten ... gelukkig is de lucht binnen de Ring vele beter nu BDW boetes kan incasseren via de LEZ zone.