Een man demonstreert tegen de brexit voor het Britse parlement in Londen. Volgens het rapport ligt de groei van de Britse economie bij een voor het Verenigd Koninkrijk gunstig handelsverdrag de komende 15 jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven.
Volledig scherm
Een man demonstreert tegen de brexit voor het Britse parlement in Londen. Volgens het rapport ligt de groei van de Britse economie bij een voor het Verenigd Koninkrijk gunstig handelsverdrag de komende 15 jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. © EPA

Studie: "Britten zijn economisch slechter af na brexit"

In een vertrouwelijk rapport van de Britse regering over de gevolgen van brexit is te lezen dat "alle sectoren van de Britse economie te lijden zullen hebben van het Britse vertrek uit de Europese Unie". 

37 reacties

  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Christine Laevers, je zal wel heel creatief uit de hoek moeten komen om als markt van 60 miljoen inwoners betere voorwaarden te krijgen dan een markt met 700 miljoen inwoners. Basiscursus economie.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Uiteraard zullen de Britten er economisch op achteruit gaan. Men kan nu eenmaal niet zijn lidmaatschap van de golfclub opzeggen en toch nog verwachten dat men gratis mag komen golfen.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Binnenkort MOETEN we weer gaan stemmen welke oude politiekers we in de EU kunnen hebben om hun zakken verder te vullen en dat kunnen de Britten lekker niet
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    tot een nieuw crisis / goede economie en maken nog altijd schulden Wat gaat men doen als weer een schulden crisis komt Wereldwijd!!!
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Een land dat creatief is, kan goede handelsakkoorden afsluiten. Om creatief te zijn dien je een bepaalde autonomie te bezitten.Hoe gaat de E.U. de Brexit economisch verwerken ? Zijn zij creatief ? Als je met zoveel landen het eens moet zijn over iets ... Tegen dan is de vogel gevlogen, denk ik.