De Belgische vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Algerijnse president Abd al-Aziz Bouteflika. Reynders heeft bij zijn bezoek aan Algerije geopperd dat Belgische imams in Marokko en Algerije opgeleid zouden kunnen worden.
Volledig scherm
De Belgische vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Algerijnse president Abd al-Aziz Bouteflika. Reynders heeft bij zijn bezoek aan Algerije geopperd dat Belgische imams in Marokko en Algerije opgeleid zouden kunnen worden. © BELGA

Reynders wil imams in Algerije en Marokko laten opleiden

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft bij zijn bezoek aan Algerije geopperd dat Belgische imams in Marokko en Algerije opgeleid zouden kunnen worden. Dat deed hij na een ontmoeting met de Algerijnse minister van Religieuze Zaken, Mohamed Aïssa. Reynders zal het idee voorleggen aan de Moslimexecutieve.

16 reacties

  • Ronald Van Roy

    6 jaar geleden
    Belastinggeld voor godsdienst, moest al jaren afgeschaft zijn. Wil je een god betaal er dan zelf voor .
  • Frans Faes

    6 jaar geleden
    Zou het misschien niet beter zijn af te spreken dat beide landen (en ook andere) gewoon hun i-mannen bijhouden.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Opleiding in het Frans en Arabisch "et pour les flamands la meme chose". Inburgering hebben ze niet nodig, ze passen zich toch moeilijk aan. Reynders bij gebrek aan beter loopt die daar ook al 25 jaar rond met de nadruk op rondlopen.
  • Paul Oste

    6 jaar geleden
    Opleiden in Marokko? en ginder laten hebben hier niks te zoeken.
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    Stop met die nonsens , religie moet de staat hem niet mee bemoeien , als men religie wil beleven moeten ze het zelf betalen ,