De bonden protesteren omdat ze vinden dat minister Geens de beloftes niet nakomt die in mei 2016 werden gemaakt, na de vorige grote stakingsactie.
Volledig scherm
De bonden protesteren omdat ze vinden dat minister Geens de beloftes niet nakomt die in mei 2016 werden gemaakt, na de vorige grote stakingsactie. © belga

32-urenstaking in gevangenissen goed opgevolgd

De 32-urenstaking in de gevangenissen wordt goed opgevolgd. In de Vlaamse gevangenissen is een kwart van het personeel aan het werk, zegt de federale politie. Ook in verschillende Waalse gevangenissen is een aanzienlijk deel van het personeel niet aan het werk. De bonden protesteren omdat ze vinden dat minister Geens de beloftes niet nakomt die in mei 2016 werden gemaakt, na de vorige grote stakingsactie.

3 reacties

  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Er zijn in dit land meer cipiers per gevangene (1/2) dan elders. Als het niet werkt komt dat door inefficiënte aanpak, niet door personeelstekort. Pas de werkmethode en het organigram van het personeel aan. Of privatiseer de detentie?
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    De vakbonden spreken van een succes, hoe kan een staking nu een succes zijn. Over enkele weken dienen de gevangenen een klacht in die wij dan moeten betalen en niet de stakers.
  • Kurt

    6 jaar geleden
    Staken is voor losers en luierikken. Er zijn andere manieren.