Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © BELGA

Wetsvoorstel: minder belasting voor wie in centrum woont

Steden en gemeenten moeten in de ene wijk lagere belastingen kunnen heffen dan in de andere. Daarover hebben de drie Vlaamse meerderheidspartijen een voorstel ingediend. Bedoeling is wonen in stads- of dorpskernen aantrekkelijker te maken.

283 reacties

  • sander pottie

    6 jaar geleden
    Graag wil ik even reageren. Ik vind dit geen slecht voorstel want zo zullen er ook minder leegstaande woningen zijn. Ze moeten het natuurlijk nog wat uitwerken. Aan de andere kant is een verschil van 1000 te veel. Ook zal er een mogelijkheid zijn op overbevolking in steden is dat al het geval. Het is ook niet eerlijk voor de mensen die niet in het centrum wonen maar op het landelijke. Ik denk dat het beter zou zijn als ze het zo zouden laten. Sander Pottie
  • Jos Vermeeren

    6 jaar geleden
    Yoh Stephan, je boft toch maar zo dicht bij alle infrastructuur te wonen. Tja, met zo'n ligging is het toch logisch dat je iets meer betaald.
  • isolde van den borre

    6 jaar geleden
    in sommige steden is het zo duur geworden dat enkel nog de rijken er een optrekje kunnen kopen. Die zullen dan wel profiteren van dat "minder belasting betalen" en zo zullen ze nog maar eens rijker worden op de kap van de gewone burger die dat alles op de koop toe zal mogen financieren!
  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    Niet meer dan logisch, ik woon op 50m van een drukke spoorweglijn, 500m van de luchthaven van Deurne en 800m van de Antwerpse ring maar betaal, in procenten, evenveel gemeentebelasting dan iemand die in een voor mij onbetaalbare rustige residentiële wijk woont.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Dat ze in de politiek eerst zelf het voorbeeld geven in plaats van te wonen in riante woonsten buiten de stad