De Turkse vicepremier Bekir Bozdag.
Volledig scherm
De Turkse vicepremier Bekir Bozdag. © Getty Images

Ankara waarschuwt dat Amerikaanse soldaten in noorden van Syrië doelwit kunnen worden

Turkije dreigt opnieuw zijn offensief in het noorden van Syrië uit te breiden. Ankara waarschuwt de Amerikaanse soldaten in dat gebied dat ze een doelwit kunnen worden als ze het "terroristische uniform" dragen. De Olijftak-operatie in het noorden van Syrië is gericht tegen de Koerdische YPG-militie, die Ankara beschouwt als terroristisch.

22 reacties

  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    @allen die vinden dat NATO TR eruit zou moeten gooien: wakker worden en de realiteit aanvaarden aub. De VS zal NOOIT JAMAIS NEVER toelaten dat TR de NAVO zou verlaten en een alliantie zou aangaan met Rusland. NAVO = VS en TR en UK desnoods, rest is logistieke steun en window dressing. Zonder TR is EU vogel voor de kat voor Rusland en hebben de VS geen voet meer in het MO. Keuze VS tussen TR en EU zal dus rap gaan.
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Jongens jongens! Jullie zijn totaal niet op de hoogte van wat er zich allemaal afspeelt OF doen jullie gewoon alsof. Geval 1 is triestig, geval 2 is zondermeer laf! Koerden en Turken leven al duizend jaar in vrede met elkaar. Ik heb Koerden als familie en kennissen! Turkse Koerden steunen het TR leger en willen helemaal geen opslitsing van de TR eenheid. PKK, YPG, PYD, IS, ALQAIDA ... zijn allemaal creaties en huurlingen van westen die de VS plannen helpen uitvoeren, niet meer, niet minder!
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    @Tarik Akan, denkt u dat de "Koerden" (PKK, YPG, PYD) aanslagen gaan blijven plegen in Turkije wanneer ze een eigen grondgebied (buiten Turkije uiteraard) hebben én door iedereen, ook Turkije dus, op dat grondgebied volledig met rust en door niets of niemand geplaagd gelaten worden ? Zo ja, waarom zouden ze die aanslagen dan blijven plegen ?
  • Fons Dewaele

    6 jaar geleden
    Tarik Akan, mooie woorden, Maar de waarheid ligt wel volledig anders. TR is bezig met een 2 genocide, dit is de waarheid, zij willen de Koerden niet erkenen en zijn steeds weer bezig deze bevolkingsgroep te terroriseren . Mag mijn uitspraak nu uiteindelijk toch gepubliceerd worden als reactie op deze onzinnige uitspraken tegen de Koerden.YPG verdienen het respect voor de bestrijding van IS, anders zou de wereld er inderdaad anders uitzien.
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    amerikanen zijn goed in volkeren tegen elkaar opzetten en aan beide partijen wapens te verkopen alles voor de dollar zieke wereld