VideoOp papier leek het al op voorhand een gespeelde wedstrijd: de derde in het klassement tegen de allerlaatste. Na negen minuten leek de wedstrijd ook deze weg in te slaan, toen Ganvoula de openingstreffer binnenkopte. Maar KV Mechelen was vastberaden om het paars-witte feestje te verstoren en dat lukte ook aardig. Malinois leek wel een heel andere ploeg en vijf minuten na het doelpunt van Ganvoula maakte Bandé gelijk. Na twintig minuten hielp Spajic de bezoekers een handje, door de bal in eigen doel te tackelen. In de tweede helft kwam Anderlecht terug beter in de wedstrijd en duwde Mechelen achteruit. Het was opnieuw Ganvoula die met de kop scoorde en de 2-2 op het bord zette. Met nog tien minuten te gaan kreeg Morioka dé kans om de drie punten thuis te houden. Maar dat was zonder het penaltycomplex van Anderlecht gerekend: ook hij miste en de punten werden gedeeld.