De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra.
Volledig scherm
De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. © ANP

Nederland trekt ambassadeur in Turkije officieel terug

Nederland trekt zijn ambassadeur in Turkije officieel terug nu gesprekken met Ankara over het conflict tussen beide landen nog geen oplossing hebben opgeleverd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. De relaties raakten vorig jaar verzuurd in aanloop naar het referendum over een uitbreiding van de macht van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

13 reacties

  • Diederik Damen

    6 jaar geleden
    Overschot van gelijk, we hoeven niet alles te pikken wat die gek daar in Turkije raaskalt. Ook zeer goed dat we de Turkse ambassadeur retour sturen, laat ze eerst maar is onze waarden leren respecteren, kunnen we daarna misschien nog is kijken of we eventueel weer vertegenwoordigt willen zijn in dat land
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Pff, Nederland moet ook eens laten zien dat het leeft. De ambassade is reeds een jaar onbemand, nu komen ze hiermee ook nog eens op het nieuws.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Als Nederland geen ambassade meer heeft in Turkije, gaan de Nederlanders misschien goed nadenken om nog een kitchvakantie te boeken in Turkije. Erdogan isoleert zichzelf, veel go go go zal er op termijn niet mogelijk zijn.
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    goed gedaan Nederland ! wanneer volgen wij in België ? of zijn onze politiekers weer te bang om iets te doen voor hun riante lonen ?
  • Simon Deruyter

    6 jaar geleden
    Goed zo. Heel Europa moet de relaties verbreken zolang die zot aan de macht blijft