De Europese Commissie, met als voorzitter Jean-Claude Juncker, stelt dat de Balkanlanden nog een lange weg te gaan hebben vooraleer ze kunnen toetreden tot de Europese Unie.
Volledig scherm
De Europese Commissie, met als voorzitter Jean-Claude Juncker, stelt dat de Balkanlanden nog een lange weg te gaan hebben vooraleer ze kunnen toetreden tot de Europese Unie. © AFP

Nog een lange weg tot EU voor Balkanlanden: corruptie en misdaad eerst bestrijden

BuitenlandDe zes Balkanlanden die lid willen worden van de Europese Unie, moeten nog veel doen aan corruptie- en misdaadbestrijding voordat ze kunnen toetreden. Een andere voorwaarde is dat onderlinge (grens)conflicten vóór de toetreding moeten zijn opgelost.

18 reacties

  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Junker houdt van grapjes zeker? Wat valt er te leren van Brussel eu? Zeker eerst in eigen boesem kijken.
  • heiko werner

    6 jaar geleden
    De grens problematic tussen Slovenije en Croatia aan de kust van Istrien is verleden jaar bijgelegd en alle bezwaren door particulieren de het hebben tegen gehouden zijn door de rechtbanken van tafel geveegd. Slovenië is all jaaren in de EU met den Eto en all, de verschill tussen Slovenië en Oostenrijk is heel klein. Ik ben graag hier.
  • walter De Witte

    6 jaar geleden
    Probeer toch eerst eens overeen te komen met de huidige 27 lidstaten. Pas als alles hier goed geregeld is kan men land per land toelaten. Dat is toch zo moeilijk niet zelfs een politieker moet dat toch verstaan.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Ze moeten hun corruptie methodes aanpassen die in de eurogroep gelden!
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Ja corruptie en misdaad eerst bestrijden, dat ze eerst bij hunzelf beginnen dan.