© BERT DE DEKEN

Turnhoutenaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor dodelijk pak slaag aan beste vriend

Turnhoutenaar Carim Khiari is veroordeeld tot vijf jaar cel voor doodslag op zijn beste vriend. Kevin De Knaep (31), eveneens afkomstig uit Turnhout, werd op 31 januari 2016 dood binnengebracht in het AZ Turnhout nadat hij een vreselijk pak slaag had gekregen.

ima, hhm

Tot op heden weet niemand precies wat er die bewuste nacht met Kevin gebeurde. “Carim was de enige vertrouwenspersoon van Kevin. Dat werd Kevin fataal”, meende openbaar aanklager Wim Smet. Het openbaar ministerie eiste de maximumstraf van vijf jaar. De advocaat van Carim, meester John Maes, vroeg de vrijspraak.

De rechter ging mee in het verzoek van het OM en veroordeelde Khiari tot de maximumstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg. Volgens de rechter is er wel degelijk een oorzakelijk verband tussen de toegebrachte verwondingen en het overlijden van het slachtoffer.

Pak slaag

Camerabeelden toonden aan dat Carim zijn “beste vriend” een zwaar pak slaag had gegeven bij café Wirwar in Turnhout. Getuigen kwamen tussen om erger te voorkomen. Daarna stapte Carim met Kevin in de auto en reed weg omstreeks 6.34u.

Carim zegt dat hij en Kevin – “en misschien een derde persoon?”– dan samen naar hun appartement in de Otterstraat zijn gereden. “Daar is Kevin vertrokken. Naar waar, dat weet ik niet. Ik ging slapen.”

Volgens de beschuldigde werd hij veel later wakker omdat er beweging in het appartement was en trof hij Kevin aan in de badkamer. “Hij was gewond. Toen hij niet meer antwoordde op mijn vragen, heb ik hem met hulp van derden in mijn auto geladen en ben ik in zeven haasten naar het AZ gereden, omdat ik dacht dat dat sneller zou gaan dan wachten op de ambulance.”

De autopsie stelt dat Kevin stierf aan nierfalen. Kevins lijk arriveerde uiteindelijk om 14.20u in het AZ. Hij was bont en blauw geslagen en had een gebroken neus en een gebroken rib.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER