© BFM

Duo dat dodelijk drugsfeestje organiseerde riskeert tot vijf jaar cel

Het openbaar ministerie heeft woensdagmiddag celstraffen van vijf en twee jaar gevorderd tegen twee beklaagden in het proces rond een fataal drugsfeestje.

sare

De feiten dateren van januari 2017, toen overleed de 37-jarige Nadia El Hamrouni uit Berchem na een val van de vijftiende verdieping van een appartementsgebouw aan de Desguinlei in Antwerpen.

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer zwaar onder invloed van cocaïne en het slaapmiddel Zolpidem was. In een van de appartementen in het gebouw had een dagenlang feestje plaatsgevonden waarbij aanzienlijke hoeveelheden drugs en drank verzet werden.

Yassine H., de man die volgens justitie de drugs had voorzien riskeert nu vijf jaar de gevangenis in te draaien, de vrouw in wiens appartement het drugsfeestje doorging, Nathalie G., dreigt twee jaar achter de tralies te belanden. Het openbaar ministerie vorderde ook boetes van respectievelijk 16.000 euro en 12.000 euro.

H. stuurde zijn kat naar de rechtbank. Nathalie G. kwam wel opdagen. Ze vertelde dat het latere slachtoffer helemaal van de kaart was. “Ze zag geesten en liep naar het dak. Ik heb alles geprobeerd om haar daar van af te krijgen, ik ben blijven proberen op haar in te praten”, sprak de beklaagde in tranen tegen de rechter. “Ik heb hier zo veel spijt van.” Haar advocaat, meester Xavier Potvin, haalde aan dat de drugs door Yassine H. aan het slachtoffer gegeven werden. “De grote fout is het schabouwelijke en verachtelijke gedrag van Yassine H.”, zei Potvin.

Vonnis op 7 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER