ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Levenslang? Dat betekent bij TomTom wat anders dan bij zijn gebruikers

Hoe lang moet een elektronicafabrikant zijn spullen overeind houden? De discussie laait op nu sommige 'levenslange kaarten' van TomTom stoppen, Apple de levensduur van oude iPhones temperde en Samsung hagelnieuwe toestellen niet ondersteunt.

42 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    ik heb altijd chinezen gehad , voor de prijs van een udate koop ik een nieuwe GPS , zo heb ik ook de laatste hardware te pakken ,werkt soms beter dan mijn ingebouwde gps van mijn wagen.Mijn eerste gps is een paar keer , tegen 150km/u van mijn motor gevallen en toch overleefd.
  • Roger Declercq

    6 jaar geleden
    Wat is er fout aan een goede wegenkaart. Alhoewel ik een ingebouwde GPS heb in mijn auto, voor mij hoeft het niet.
  • Bert Bertels

    6 jaar geleden
    Ik had vroeger ook TomTom met "levenslange" updates. Maar dat heeft TomTom ondertussen afgesloten en ik mocht "gratis" overgaan naar de nieuwe app. Maar dat is dan maar met 3 jaar gratis updates. Daarna gooi ik die rommel er wel af. Er zijn nog goede apps die wel gratis zijn.
  • andre vanwaeyenberghe

    6 jaar geleden
    ik heb een app op gsm, kostprijs 39,99 euro, levenslang updates van de app en kaarten voor europa, werkt beter dan deze ingebouwd in de auto. Kostprijs voor de houder 5 euro. Werkt op alle merken van smartphone.
  • Patrick Jonkers

    6 jaar geleden
    Dat is zo'n truuk die onze energie leveranciers toepassen....gratis overgang .....maar dossierkosten 60 euro. Volstrekt legaal zegt minister Peeters...