Het Congresgebouw in Washington DC.
Volledig scherm
Het Congresgebouw in Washington DC. © AFP

Shutdown op laatste nippertje vermeden: akkoord in Amerikaanse Senaat over begroting 2018 en 2019

De leiders van de Republikeinse meerderheid en van de Democratische minderheid in de Amerikaanse Senaat hebben aangekondigd na een maandenlange strijd een compromis te hebben gevonden omtrent de begroting voor 2018 en 2019. 300 miljard dollar aan nieuwe uitgaven hebben het akkoord mogelijk gemaakt, wat echter tot kritiek heeft geleid bij fiscale conservatieven.

19 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Een jaarlijks begrotingstekort van 1000 miljard $. Dat moet de staatsschuld van de VS ondertussen op 20 000 miljard $ brengen. Ik dacht dat Trump degene was die destijds Obama het verwijt maakte dat hij de staatsschuld significant liet toenemen?
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    En hoe zit het nu met het budget voor de muur? Plots wordt daar niet meer over gesproken?
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Ik begrijp de Democraten niet meer. Pelosi is 8 uur lang aan het filibursteren. Maar onder Obama zijn nog nooit zoveel immigranten terug gestuurd. Dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Trump heeft meer dan gelijk als hij wil gaan voor een “shutdown” maar daar hebben de democraten schrik voor, dan wordt alles in hun nek geschoven.
  • x x

    6 jaar geleden
    Trump lukt steeds waar Hillary geen kans maakte.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    "Trrump krijgt op het einde van de rit alles gedaan.", beweert hier iemand. De vraag is dan vooral: ten koste van wat? Zoals zowat elke Republikein heeft gedaan, de wereldeconomie verknoeien? Daar zal Trump waarschijnlijk wel de grootste in worden.