EPA
Volledig scherm
© EPA

"Bloedigste week sinds 2015 in Syrië. Zeker 229 doden, onder wie 58 kinderen, door regeringsaanvallen"

Het Syrische gebied Oost-Ghouta heeft de bloedigste week sinds 2015 doorgemaakt. De afgelopen vier dagen vielen zeker 229 doden door aanvallen van regeringstroepen, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Dat baseert zich op lokale bronnen.

22 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Assad bombardeert rebellen. Dat is dus niet IS. Die rebellen zijn diegene die vijf jaar geleden twee jaar lang vreedzaam hebben betoogd met de vraag om meer democratie. Na die twee jaar kwam er harde repressie van Assad. Iedereen al vergeten ? Assad, Rusland en Erdogan: het gedroomde triumviraat om oorlogsmisdaden te begaan!
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Waarom worden oorlogen niet uitgevochten ver weg van burgers en vooral ver weg van kinderen. Naar deze kinderen zou alle hulp moeten gaan en alle daders naar de oorlogsrechtbank.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Weekend nieuw, als onze F16 en de westerse coalitie daar maanden hebben bommen gedropt zijn er zeker geen onschuldige slachtoffers gevallen?
  • Paul Detandt

    6 jaar geleden
    Breng ze allemaal naar hier, kunnen ze in alle rust verdervechten, Turken, Koerden, Russen. De linkse rakkers zullen dat wel oplossen.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Vrede kan zolang de VS de SDF steunt tegen Assad. Ondertussen krijgen we geen cijfers van de doden gemaakt door Turkije, ze slachten massaal de Koerden af die enkel vredig in een eigen regio willen wonen. Er vallen Russen doet door Amerikaanse troepen, ik vrees dan er eens een tegenreactie kan komen.