Michel Barnier, hoofdonderhandelaar voor de EU.
Volledig scherm
Michel Barnier, hoofdonderhandelaar voor de EU. © AP

Pessimisme troef over brexit: Britten stellen "niet onderhandelbare voorwaarden" en riskeren "hardst mogelijke uitstap"

BuitenlandDe Britten hebben de door hun gevraagde overgangsperiode na de brexit in 2019 nog niet binnen. De hoofdonderhandelaar voor de EU, Michel Barnier, waarschuwt de Britse regering dat zij een aantal "niet onderhandelbare" voorwaarden stelt voor de transitieperiode van bijna twee jaar. Die transitieperiode is dan ook allesbehalve "verworven", aldus Barnier nog. Vooruitgang is er deze week amper geboekt in de onderhandelingen.

8 reacties

  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Etienne, dat is exact wat er met een harde Brexit staat te gebeuren. Dat gaat iedereen schaden.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Frans, het zijn de britten die een overgangsperiode willen. En zij willen dit op hun eigen voorwaarden. Dus zij vragen eigenlijk onbeperkte toegang tot de europese afzetmarkt, maar willen hier géén cent (of voorwaarde) voor betalen. Ik kan begrijpen dat je anti EU bent, maar dit wil nog niet zeggen dat je de britten zomaar alles moet geven "omdat zij willen vertrekken uit EU".
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Is het niet eerder aan de Britten om zich ongerust te maken over de Brexit? Ik krijg steeds de indruk dat, hoofdonderhandelaar voor de EU, Michel Barnier zich ongeruster maakt over de Britten dan de Britten zelf.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Veel kabaal, maar tegen de deadline zal de UK alles accepteren wat de EU oplegt, want ze kennen ondertussen de economische consequenties van een harde Brexit.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    EU doet alles om de Brexit te chanteren want hebben schrik voor navologing