© BELGA

Claudio Ranieri: “Respect voor Club Brugge”

De Italiaanse coach Claudio Ranieri en Leicester City zijn woensdag de eerste tegenstander van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League. De Foxes hebben er geen al te beste generale repetitie opzitten, ze gingen afgelopen weekend op het vernieuwde Anfield van Liverpool met zware 4-1 cijfers onderuit. Na vier matchen behaalde Leicester vier punten en het staat daarmee op de zestiende plaats in de Premier League.

“Ik heb de Champions League gemist en ben blij er terug te staan, nu met Leicester City. De spelers moeten in hun eigen kunnen geloven. Vorig jaar hebben ze een sprookje verwezenlijkt, kampioen worden in Engeland. Dat werd door velen als onmogelijk beschouwd. De tegenstand was immers te groot. Maar op het einde van de rit zijn we er toch maar mooi in geslaagd dat te verwezenlijken. Om nu ook de Champions League te winnen moet er een nieuw sprookje geschreven worden. De tegenstand is nu zowaar nog enkele graden hoger”, stelde Ranieri.

Slechts vier spelers van Leicester City hebben ervaring in de Champions League. “Dat is niet veel. De meesten kennen die competitie enkel van op televisie. Wij hebben hard gewerkt om hier te mogen staan. Morgen bekampen we Club Brugge. Eén van de beste ploegen in België. Wij moeten kalm blijven en respect tonen voor onze tegenstander. Porto, Kopenhagen en Brugge zijn geen kleine clubs. Allen hebben zij bakken ervaring. Wij zijn de nieuwkomers. We vatten een nieuw seizoen aan. We zullen keihard moeten vechten om iets te bereiken in de CL. Als je geloof koestert kan er veel.”

Leicester City staat gekend als een aanvallend ingesteld team. “We gaan onze tactische aanpak niet zo veel wijzigen. Een beetje, maar niet onze eigen stijl. Wij willen het voetbal brengen zoals Leicester dat altijd doet en ambiëren natuurlijk het hoogst mogelijke. Dat is een volgende ronde in de Champions League. Lukt dat niet dan reken ik alvast op een verder Europees verblijf in de Europa League. Onze vorige competitiematch maakten we een slippertje. We hebben toen op Liverpool niet compact genoeg gespeeld. Wij moeten uit onze fouten leren. Het komt er ook op aan mentaal sterk te zijn. Dat het stadion in Brugge niet vol zit is heel jammer. Ik verwacht alvast een zeer boeiende match.”

Aanvoerder Wes Morgan: “Zeker geen gemakkelijke klus”

“Dit alles voelt zeer speciaal aan”, opende Leicester-kapitein Wes Morgan. “We stonden er in eerste instantie, toen we met Leicester kampioen werden, niet bij stil dat we ook gingen deelnemen aan de Champions League. Morgen is het zover. Ik kijk er heel erg naar uit en ga van elk moment genieten.”

© BELGA

Over de loting was Morgan uiterst tevreden. “Dit is een fantastische groep. Eerst en vooral vallen de reizen heel goed mee. Maar we spelen ook tegen teams met een zekere traditie. Waar we kunnen eindigen? Misschien kunnen we wel voor een enorme verrassing zorgen en de Champions League winnen. Er was ook niemand die dacht dat we de Premier League konden winnen en dat lukte ons ook. Maar in de eerste plaats moeten we alles match per match bekijken. De kwalificatie voor de volgende ronde is het eerste doel.”

Op de eerste speeldag wacht Club Brugge voor Morgan en co. “Het wordt zeker geen gemakkelijke klus”, toont de kapitein respect. “Dat weet iedereen. Bovendien is voor veel spelers van Leicester de Champions League een nieuw gegeven. Ik ben maar één van de vele jongens die nog nooit Europees speelden. Behalve de coach hebben maar vier spelers in onze kern Champions League-ervaring. Het zal voor onze groep, en ook voor de fans, een heel speciaal moment zijn wanneer de hymne door de boxen knalt. Die kennen we eigenlijk enkel van op tv.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer