Bart Buysse.
Volledig scherm
Bart Buysse. © VBO

OPINIE: "De krapte op onze arbeidsmarkt valt niet te ontkennen"

Philippe Diepvents, directeur van de studiedienst van het ABVV, neemt in een opiniestuk (07/02) de ‘zelfverklaarde krapte op de arbeidsmarkt’ op de korrel. Er is namelijk geen probleem van krapte en als dat er wel is, dan is dat te wijten aan de starre houding van de werkgevers. Niets is minder waar. Belgische werkgevers schreeuwen om geschoolde én ongeschoolde arbeidskrachten. We gaan deze arbeidskrachten bovendien niet vinden door enkel naar de ondernemingen te kijken.

7 reacties

  • Jean Gobin

    6 jaar geleden
    die krapte is een illusie gewoon verzonnen om kosten te besparen op personeel ..
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Bla, Bla hoe zou dat komen, nog meer interim koten de jongeren zijn al hun inzet en initiatief kwijt je inzetten en dan de eerste op straat.
  • Timmie Smet

    6 jaar geleden
    Vaak niet aangenomen wegens te weinig ervaring, en dat terwijl ik in mijn werkloosheid amper €75/ maand inboet tegenover een gewerkt netto maandloon! Ik heb zoveel jaren geprobeerd om met mijn diploma Wiskunde iets relevant te doen! Ik heb zoveel jaren heel het Waasland en het centrum van Antwerpen doorkruist, enkel om afwijzingen bij sollicitaties te aanhoren! Mijn diploma is nu achterhaald, de kennis vervaagd. Ik heb het al opgegeven! De wiskundige in mij is dood en begraven!!!
  • Gil Rod

    6 jaar geleden
    En al die werklozen dan ? Er moeten er daar toch tussen zitten die die jobs kunnen uitvoeren .
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Werkgevers die geen personeel vinden moeten zichzelf maar eens de vraag stellen hoe dat komt. Slechte werksfeer. ongezond werk, onderbetaald ? Daaraan ligt het meestal.