Maak spaghetti bolognaise sensationeel met deze poepsimpele hack (en veel groenten!)
Ah, spaghetti bolognaise. Die geliefde pastaklassieker, prachtig in al zijn eenvoud. Toch nog op zoek naar manieren om het godengerecht naar een hoger niveau te tillen? Wij hebben twee ideeën: go wild met groenten en werk af met een crunchy topping van brood en knoflook. Want krokantjes maken álles beter, vraag maar na bij Sergio Herman. Buon appetito!
Wat heb je nodig? (4 personen)
1 ui
1 teentje knoflook
2 wortels
1 courgette
1 rode paprika
250 g champignons
olijfolie
800 g varkens-/rundgehakt
1 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes, met basilicum
700 g tomatenpassata
suiker
cayennepeper
1 el gedroogde oregano
1 el paprikapoeder
peper en zout
500 g spaghetti
150 g gemalen kaas
boter
Voor de crunchy topping:
2 sneden brood (van een dag of twee oud)
10 g platte peterselie
1 teentje knoflook
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Schil en snipper de ui en plet het teentje knoflook. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes. Snijd ook de courgette en paprika in even grote stukjes. Snijd de champignons in kwartjes.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en bak het gehakt erbij.
3. Doe wat olijfolie in een pot en roerbak er de wortelblokjes toe 2 minuten in. Voeg nu de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten verder.
3. Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met wat suiker, een snuf cayennepeper, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen.
4. Snijd de korsten van het brood en snijd fijn of verkruimel in een keukenrobot. Plet de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het broodkruim en de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de peterselie toe en roerbak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
5. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Serveer de spaghetti met de saus, de crunchy topping en de gemalen kaas.
Zin in spaghetti met butternut? Kijk dan zeker naar onderstaand filmpje!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
-
Lidl
Hartverwarmend ontbijtje: wentelteefjes met warm fruit en mascarpone
Zomervakantie! Dat betekent ook: geen ochtendrush, waarbij je nog snel een verdwaalde turnzak ergens vandaan plukt. Neem de tijd voor een uitgebreid ontbijt en verwen je kroost met deze lekkere wentelteefjes. Laat de kinnekessuiker in de kast staan, en kies voor warm fruit, mascarpone en munt als frisse topping. -
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
In het hoge Noorden weten ze: gezond, gevarieerd eten is de sleutel tot een lang en gelukkig leven. Vervang daarom dat belegd broodje eens door een krokante desemtoast met zalm (omega 3!) en een frisse komkommersalsa als lunch. -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerLuc Vuylsteke
J. Verreyt
Alain Ackou