Drenkeling Aalst: gevonden lichaam is vermiste carnavalist

De hulpdiensten hebben in Aalst een lichaam gevonden in de Dender. Het gaat om de vermiste carnavalist, bevestigt de lokale politie. Zijn identiteit is nog niet bekend.

adm

Als sinds de vroege ochtend werd gezocht naar een man met een rode jas, die rond halfzes vanmorgen door een politiepatrouille in het water was opgemerkt. Politie-agenten zagen nog net hoe hij onder water ging, zo’n 100 meter voor de Zwartehoekbrug, daarna is hij volgens verschillende ooggetuigen kopje-onder gegaan. Sindsdien was hij spoorloos.

Rond de middag werd een lichaam in de Dender opgemerkt, maar dat moest eerst nog worden geïdentificeerd. Nu blijkt het wel degelijk om de vermiste carnavalist te gaan, al is de identiteit van de man nog steeds niet bekend. 'Het is nog te vroeg om uit te maken wie het slachtoffer is. We moeten de lijst bekijken van de personen die tijdens Aalst Carnaval als vermist waren opgegeven', zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

'Het lichaam zal op discrete wijze uit het water gehaald en weggebracht worden. De vindplaats aan de Zwartehoekbrug ligt vlakbij de plaats waar de maandagstoet opgebouwd wordt, er is daar een massa volk op de been', zegt D'Haese. Het carnaval kan doorgaan, maar er komt maandagavond een moment van stilte.

Helikopter

Het ongeval deed zich vlak bij de feestzone van Aalst Carnaval voor. De brandweer van Aalst vermoedde daardoor al snel dat de drenkeling een carnavalist was. De zoekactie wordt opgevolgd door de cel Vermiste Personen van de federale politie en de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Een duikteam van de brandweer zocht met sonarboten naar de drenkeling, de federale politie schakelde een helikopter in. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend.

© wjn