Een flitspaal in Brugge. Oplichters sturen je een mail met daarin een herinnering dat je eerder op het jaar ergens te snel gereden hebt en die boete nog niet hebt betaald.
Volledig scherm
Een flitspaal in Brugge. Oplichters sturen je een mail met daarin een herinnering dat je eerder op het jaar ergens te snel gereden hebt en die boete nog niet hebt betaald. © Benny Proot

Federale politie waarschuwt opnieuw voor valse verkeersboetes

De federale politie waarschuwt opnieuw voor valse boetes die via e-mail worden verstuurd. Daarin wordt gevraagd zo snel mogelijk een openstaand bedrag te betalen. 

25 reacties

  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Wanneer iemand in dergelijke "oplichting" ingaat moet die person ook onmiddellijk alle PC-banking worden afgenomen, alsook credit-en andere bankkaarten inleveren. In de 21e eeuw moet je weten dat dit een oplichting is. Taalfouten, "PV" met taalfouten, geen plaatsaanduiding, identificatiegegevens, "PV" per email. Herinnering zonder voorgaande... als je het dan nog niet weet, doe dan je bankzaken anders
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Ben er zekerst van dat dit van een of andere politie agent zelf komt die probeert de goed gelovige mensen op te lichten.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Niet alleen is het onmogelijk een boete via e-mail te krijgen, het gebrekkig Nederlands en mankeren aan hoofdingen logo s is belachelijk.
  • Jenten Janssens

    6 jaar geleden
    Boetes via mail Haha laat mij niet lachen , ik betaal pas als ik een aangetekende brief krijg :) je hebt 3 Kansen voor ze ne clown op u afsturen :)
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    geen last van,op een boete of aanslagbiljet schijf ik onderaan:overleden.ge hoort er niks meer van.