Froome praat voor het eerst na dopingheisa

Voor de start van de Ruta del Sol reageerde de Brit Chris Froome voor het eerst sinds half december op de heisa rond zijn abnormale salbutamoltest. “Niemand wil sneller duidelijkheid dan ik. Ik vraag niet om het voordeel van de twijfel, ik vraag gewoon om een eerlijk proces.”

Jan-Pieter De Vlieger in Spanje

Na de achttiende rit van de Vuelta werd er een te hoge dosis salbutamol aangetroffen bij Chris Froome. Een aantal renners en ook UCI-baas David Lappartient riepen Team Sky op om Froome voorlopig te schorsen. Dat deed Team Sky niet.

LEES OOK: Weg met de geloofwaardigheid: waarom Froome vandaag beter niet zou starten

Froome bleef de afgelopen maanden buiten beeld, maar gezien hij startte in de Ruta del Sol moest hij deze ochtend wel de pers trotseren. Hij sprak bij het buitengaan van de teambus heel kort, maar zei weinig. “Het onderzoek is aan de gang en dat is vertrouwelijk. Ik weet dat ik niets fout heb gedaan. Verder mag ik er niets over zeggen. Dit had altijd een vertrouwelijke zaak moeten blijven, maar ze is openbaar gemaakt. Ik vraag niet om het voordeel van de twijfel, ik vraag gewoon om een eerlijk proces.”

Hoe lang het onderzoek nog zal duren kan Froome niet zeggen. “Niemand wil sneller resultaat dan ik.”

Froome start als topfavoriet in de Ruta del Sol en is ook ambitieus voor de rest van het seizoen, al zegt hij wel dat hij het lastig heeft gehad. “Ik heb een lastige winter achter de rug. Maar ik heb veel getraind en met de Giro en de Tour op het programma ben ik ambitieus voor 2018.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer