© BELGAIMAGE

Eerste “platoontest” met 35 zelfrijdende wagens in België

Liefst 35 semi-zelfrijdende personenwagens zijn woensdagmiddag in Diegem vertrokken voor de eerste Belgische platoontest, een initiatief van verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon. Bij zo’n platoontest rijden de wagens in colonne achter elkaar.

De auto’s rijden vanuit Diegem in groepjes van vijf naar Bornem en terug. Onder de deelnemers zijn ook Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en federaal minister voor Mobiliteit François Bellot (MR).

Met de demonstratietest wil Aon meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van rijden in semi-zelfrijdende voertuigen, uitgerust met vergaande rijtaakondersteuning. Daarnaast wil Aon in kaart brengen wat er nodig is om de zelfrijdende auto veilig te introduceren.

De testrit verloopt van aan het hoofdkantoor van Aon in Diegem via de Brusselse ring, de A12 en de N16 tot Bornem en weer terug. Autoconstructeurs Audi, BMW, Mazda, Mercedes, Toyota, Volkswagen, Volvo en Tesla stellen auto’s ter beschikking.

Aon is niet aan zijn proefstuk toe en organiseerde in Nederland reeds in maart een gelijkaardige test. Die is toen vlekkeloos verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer