Heldhaftige student aarzelt geen moment wanneer hij peuter ziet vallen op metrosporen

Een achttienjarige Lorenzo Pianazza heeft dankzij zijn snelle reactie een heldendaad verricht in een metrostation in Milaan. Toen hij een tweejarige peuter opeens op de metrosporen zag vallen terwijl er een metrostel in aantocht was, twijfelde hij niet om in actie te schieten. Hij volgde het jongetje tot op de sporen, nam hem vast en bracht hem in veiligheid.

kmlo

De student was net op weg naar huis na een bezoek aan zijn ouders toen hij de val zag gebeuren. Het jongetje liep op een gegeven moment zomaar richting de rand van het perron, maar merkte te laat het hoogteverschil op. Hij viel onherroepelijk naar beneden, waarna zijn moeder in paniek richting de sporen stapte. Ook enkele andere reizigers op het perron kwamen een kijkje nemen, waaronder Pianazza.

Hij besefte onmiddellijk dat snel handelen cruciaal was. “Ik zag dat de metro over anderhalve minuut zou aankomen, waardoor ik wist dat ik dit op tijd kon afhandelen”, vertelde Pianazza aan lokale media. “Niemand anders leek bovendien over te gaan tot actie. Ze bleven gewoon staan en keken ernaar.” Bijgevolg deed de jongeman zijn rugzak uit, liet zich tot op de sporen zakken en kon het jongetje weer tot bij zijn moeder brengen. Hij had zelfs nog tijd om het speelgoed op te rapen dat de peuter liet vallen.

Bedankingen van burgemeester

In de tussentijd zag Claudia Flora Castellano, een werknemer van het metrostation, alles gebeuren van op een scherm in de controlekamer. De dame vertelde aan Milan Courier dat ze meteen de voorziene procedure heeft gevolgd. Eens ze zag wat er zich op de sporen afspeelde, drukte ze op de rode knop om de aankomende metro te laten stoppen.

De daden van Pianazza en Castellano waren ook burgemeester Giuseppe Sala niet ontgaan. Hij liet het duo naar het gemeentehuis komen om zijn lof te uiten. “Vandaag zijn we getuige geweest van een moedige actie”, vertelde hij. “Dankzij jullie is het leven van een kind gered. Ik zou jullie graag in naam van de hele stad willen bedanken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer