Hasselt treft geen extra maatregelen om verwachte verkeerschaos op te vangen

Maandag belooft het opnieuw erg druk te worden in Hasselt. De jaarlijkse kermis gaat van start en de hogescholen en universiteit beginnen aan het nieuwe academiejaar. Toch worden er geen extra maatregelen getroffen. "Omdat ze niet nodig zijn", legt schepen van mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a) uit.

heve

De politie zal extra waakzaam zijn, maar extra maatregelen worden er niet getroffen om de voorziene verkeersdrukte op te vangen. Die chaos wordt verwacht omdat de Koning Boudewijnlaan, een belangrijke toegangsweg, is afgesloten omwille van de jaarlijkse kermis. En er extra veel verkeer op de baan zal zijn door de start van het nieuwe academiejaar. Er wordt aan studenten gevraagd om zich te parkeren op de parkings die op wandelafstand liggen, of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Volgens Habib El Ouakili (sp.a), Hasselts schepen van mobiliteit, zijn extra maatregelen overbodig. "Als we de situatie van vorig jaar vergelijken met die van twee jaar daarvoor, zien we al een grote verbetering."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer