© BELGA

Lotto Soudal wil Tom Boonen inlijven

Lotto Soudal hengelt naar de diensten van Tom Boonen. De Belgische wielerploeg ziet voor de gewezen toprenner een rol weggelegd in zowel de publicitaire als sportieve werking. Voor Boonen, die nagenoeg zijn hele loopbaan in dienst van concurrent Quick Step fietste, zou het een opvallende overstap zijn. “Maar ik hoop dat hij er op wil ingaan”, zegt Paul De Geyter, CEO van Lotto Soudal.

gfr/wvo

Een volslagen verrassing is de belangstelling van Lotto Soudal niet. Met Paul De Geyter beschikt de wielerploeg sinds 1 september vorig jaar over een CEO die een heel nauwe relatie heeft met Boonen. De Geyter was jarenlang de persoonlijke zaakwaarnemer van Boonen. In zijn nieuwe functie als CEO wil hij die band met Boonen nu opnieuw aanhalen. Liefst geeft hij hem een zo breed mogelijke rol bij Lotto Soudal. Dat kan zowel op het publicitaire als het sportieve vlak zijn. “Idealiter gaat het om de twee”, zegt De Geyter. “Tom blijft een persoonlijkheid. Hij kan op alle domeinen van waarde zijn. Ook sportief, ja. Liefst had ik hem zelfs als wegkapitein weer naar de ploeg gehaald. Dat is helaas uitgesloten. Maar dat ik hem er dolgraag bij wil in de werking? Absoluut.”

Vraag is of Boonen zelf oren heeft naar een functie bij Lotto Soudal. Als renner was hij vergroeid met Quick Step en Patrick Lefevere, altijd de grote concurrent van de Lotto-ploeg. Bovendien was er de voorbije maanden sprake van dat hij een adviserende rol zou krijgen bij Quick Step. Een piste die echter op nog geen enkel moment concreet werd. De Geyter: “Daarnaast wil Tom ook zijn plannen in de autosport zeker doorzetten. Sowieso wordt het aftasten in hoeverre hij een extra functie in zijn agenda kan inpassen.”

Nog dit: de belangstelling van Lotto Soudal in Boonen is niet helemaal nieuw. Voor hij in 2016 bijtekende bij Quick Step werden er al voorzichtige onderhandelingen gevoerd met Lotto Soudal. Bovendien is vader André Boonen al jarenlang aan de slag als vertegenwoordiger van Ridley, fietsensponsor van Lotto Soudal. De Geyter hoopt op korte termijn diepgaande gesprekken aan te knopen met Boonen over een functie bij Lotto Soudal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer