Voor het kantoor van de Republikeinse senator Marco Rubio zijn drie vrachtwagens opgedoken met drie reclameborden, gebaseerd op de film "Three billboards outside of Ebbing, Missouri".
Volledig scherm
Voor het kantoor van de Republikeinse senator Marco Rubio zijn drie vrachtwagens opgedoken met drie reclameborden, gebaseerd op de film "Three billboards outside of Ebbing, Missouri". © Twitter @jenifer917

"Moordpartij in school. En nog steeds geen wapenwetgeving": protest met grote reclameborden aan kantoor Republikeinse senator

Voor het kantoor van de Republikeinse senator Marco Rubio zijn drie vrachtwagens opgedoken met drie reclameborden met de opschriften: "Moordpartij in school", "En nog steeds geen wapenwetgeving", "Hoe komt dat, Marco Rubio?". Dat meldt CNN. De protestactie van het online activistenplatform Avaaz tegen de lakse Amerikaanse wapenwetten - naar aanleiding van de schietpartij in Florida in een middelbare school - is gebaseerd op de film "Three billboards outside of Ebbing, Missouri".  In Fort Lauderdale zijn vandaag honderden scholieren de straat op gegaan om voor strengere wapenwetten te pleiten

9 reacties

  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Josette, het zijn de republikeinen die Obama hebben tegengewerkt en het is Trump die de boel heeft teruggedraaid. Trouwens de grote financier van de republikeinen was de wapenlobby.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Er zal nooit iets veranderen. De Republikeinen en Trump worden gesteund met geld uit de wapenindustrie en vinden dat iedereen het recht heeft om een wapen te dragen.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    @ Jozef, Er was een verstrengde wapenwet die voorzag dat voor een wapenkoop een psychologisch verslag kon bepalen dat men geen wapen mocht kopen. Trump heeft deze regeling onmiddellijk teniet gedaan. Verdere verstrenging was niet mogelijk daar de republikeinen de meerderheid hadden in beide kamers.
  • josette Huybrechts

    6 jaar geleden
    Obama heeft acht jaar de tijd gehad om de wapenwet te veranderen, maar heeft er ook niets van gebakken. Trump is nog maar één jaar president en zou het direct moeten oplossen. Reageer eindelijk toch eens normaal!!
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Schaf alle legale wapens af. Dat hebben we ook gedaan met drugs. En nu neemt niemand nog drugs...