Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Antwerpen experimenteert met 'vierkant groen': alle fietsers en voetgangers steken tegelijkertijd over

Op het Antwerpse Eilandje is vandaag het aangekondigde experiment met een verkeersregeling met 'vierkant groen' van start gegaan op het kruispunt van de Londenstraat, Bordeauxstraat en Kattendijkdok-Oostkaai. Alle fietsers en voetgangers krijgen er tegelijkertijd groen licht terwijl het gemotoriseerd verkeer op dat moment moet wachten. Het systeem moet de veiligheid van zwakke weggebruikers verhogen.

58 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    A'pen is de eerste gemeente/stad die écht iets doet voor de fietsers. Maar wedden dat sp.a/Groen kritiek zullen hebben. Politieke oppositie-spelletjes zitten in hun DNA.
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    En hoeveel van die fietsers met dodelijke afloop reden door het rood? Laat politie iets meer controleren aan verkeerslichten voor roodrijdende fietsers plus voetgangers en je verdient miljoenen op maandbasis.
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    Wanneer je dan rijdt zoals Wouter van Besien, helpen zulke vierkant groene kruispunten geen zier!
  • carlos caballero

    6 jaar geleden
    Allen samen in alle richtingen, wie heeft voorrang?
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Ik dacht dat dat al lang bestond in Antwerpen want daar gaan de fietsers en voetgangers op veel plaatsen allemaal tezamen over.Ik heb gisteren op het nieuws gezien dat ze allemaal tezamen overgingen ,maar heb je ook gezien hoeveel fietsers er in de verkeerde richting reden